Om oss

National Black Theatre of Sweden

Bakgrund
Genom kulturella utbyten förs människor från olika bakgrunder samman och förenas genom att tala ett gemensamt (konstnärligt) språk. NBTS ämnar att utöka Stockholms (och även Sveriges) redan växande kulturutbud, genom att tillföra ytterligare en dimension med ett koncept som hittills har varit outforskat. NBTS ser ett behov av att arbeta med detta koncept och skapa utrymmen som underlättas av denna samverkan.

Vision
Att skapa ett intersektionellt utrymme där vi kan uppmärksamma och hylla scenkonst och kultur från Afrika och den afrikanska diasporan. Vi själva definierar och påminner oss om vilka historier som berättas om oss och vilka som berättar dem. Vi hävdar att vi inte har några gränser för vilka vi är kreativt; och därmed förändrar vi själva vår egen framtid.

Syfte
NBTS är en konstnärlig plattform för såväl afrikanska klassiker, ny dramatik, scenkonst som multidisciplinära experiment.
NBTS kommer att uppnå sitt uppdrag genom att erbjuda en möjlighet för kreativt lärande genom internationell samproduktion, utbildning och ett ständigt pågående samtal.

Värderingar och övertygelser of NBTS
Vi värdesätter komplexitet, eget val, inspiration och vårt afrikanska arv. Vi värdesätter ett utrymme där man känner sig trygg, sedd, firad.