Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

BLACK MEMORY – Ett performance

2018-11-16 @ 17:00 - 17:45

Black Memory är ett samarbete med Etnografiska museet och National Black Theatre of Sweden. Med utgångspunkt i en serie bilder som reflekterar närvaron av Afrikaner och Afro Svenskar i det svenska samhället skapar minnen av och perspektiv på den afrikanska diasporan.. ”Minns oss och vi kommer aldrig att glömmas”

Utställning.

Under fredagen 16 nov och lördagen 17 nov kommer det att pågå en utställning på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby som hör ihop med föreställningen. Utställningen är curerad av etnografiska museet, National Black Theatre of Sweden och Vic Bassey. Utställningen är öppen i samband med föreställningarna.

Panelsamtal.

Fredagen den 16 november kommer föreställningen Black Memory att följas av ett panelsamtal med Ellen Nyman och Michael Barrett. Ellen Nyman är skådespelare, regissör och filosofie doktor på Stockholms Konstnärliga Högskola. Micheal Barret är filosofie doktor i Kulturantropologi samt intendent för afrikanska studier på Etnografiska Museet. Panelsamtalet fokuserar på minnets roll i historieskrivningen.

Regi och idé: Josette Bushell-Mingo
Skådespelare: Astrid Asseffa, Lamin Dieng, Kayo Shekoni, Binyam Haile.
45 minuter

Tack till Micheal Barret from Ethnografiska Museet
Producent: Issraa ElKogali Häggström

KLICKA HÄR FÖR BILJETTER

Detaljer

Datum:
2018-11-16
Tid:
17:00 - 17:45
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
,

Plats

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby
Vällingbyplan 43
Vällingby, 16265 Sweden
Telefon
08-506 20 200